Julkaistu 8.9.2017
Playground Music Finland
Digi/Vinyyli

Jani Matti Juhani:
Taivaankanteen jäätyneitä linnuista

 1. Tiedän mitä rakkaus on
 2. Postikortteja menneisyydestä
 3. Maailmanloppuun asti feat. Anna Kuoppamäki
 4. P.S. I Love You
 5. Tango Nosferatu
 6. Kevät
 7. Pasuunat huutaa haudan takaa
 8. Kaunein päällä maan feat. Janne Laurila
 9. Valentina
 10. Aurinko
 11. Syys
 12. Vähän ennen kyyneleitä
 13. Tähtien hylkäämä kuu

Tuottanut Tero Alanko
Masterointi Alho Audio Mastering

Soundi ★★★★

”Aidon ja uskottavan rakkauden ja kauneuden injektoiminen moderniin popmusiikkiin on vaativa haaste, mutta Jani Matti Juhani vastaa levyllään siihen epäröimättä, luontevasti ja tyylitajuisesti. Levynkannen visuaaliset retrovinjetit ja cover-raita Vähän ennen kyyneleitä ovat menneisyyden pophistorialliset vinkit. Muuten laulut ja niiden sovitukset kuulostavat poikkeuksellisen tuoreilta. Albumin biisijärjestys on hyvin harkittu. Aloitus on levollinen ja harras, mutta sekin voimistuu selkeäksi Tiedän mitä rakkaus on -ohjelmanjulistukseksi. Heti sen jälkeen käynnistyy viulun johdattelema lennokkaampi svengi ja rytmi. Ennen pitkää sulotunteiden taivaankannelle kertyy tummempiakin pilviä.” (Asko Alanen)

Ilkka ★★★★

”Jani Matti Juhani Tuovinen veivasi taannoin glamrockia Rose Avenue -bändissä, mutta on viime vuodet keskittynyt suomenkieliseen retropoppiin. Visionäärin tuore vinyylijulkaisu hehkuttelee täyteläiseen tapaan, mikä kuvastuu muun muassa Anna Kuoppamäen seurassa duetoidulla Maailmanloppuun asti -sävellyksellä. Analogiset koskettimet viimeistelevät ääni-ilmaston. (Juha Seitz)”

Desibeli.net ★★★★

”Ironian sävyjä on sen sijaan havaittavissa menoraita Tango Nosferatun nimessä, tai tuohan on tietysti kiinni siitä, miten yön kuumuuden ymmärtää. Vinoa hymyä saattaa olla mukana myös Tiedän mitä rakkaus on -kappaleen palvontamenoissa, jotka kohottavat armaan kultamussukan mittavalle jalustalle. Veikeä veto on myös P.S. I Love You, josta on löydettävissä kulmaa niin Love Me Don b-puoliskolle, kuin siihen elokuvaankin jolla ei ole puolestaan mitään tekemistä The Beatlesin kanssa.” (Mika Roth)