Julkaistu 1.1.2015
Velvet Beat Records
Digi / Vinyyli / Kasetti / CDR

Jani Matti Juhani & Mustat Käärmeet:
Jani Matti Juhani & Mustat Käärmeet

  1. Prameammat puitteet
  2. Kyllä mäkin osaan antaa sulle anteeksi
  3. Rouva Huttunen avaruudessa
  4. Susanna
  5. Maailma ilman diktaattoreita
  6. Kauniit ja viettelevät
  7. Juon viinaa kunnes oksennan
  8. Lady Blues
  9. Svengaavassa Lontoossa
  10. Unohtamaan

Tuottanut Jani Matti Juhani
Masteroinut Jarno Alho

Soundi ★★★★

”Erityisen nautittavan levystä tekee se, että niin sanotusti vakavampi aines ja ilkikurinen huumori vaihtelevat eri kappaleissa. Joskus näitä ääripäitä voi havaita jopa saman biisin aikana. Enimmäkseen Tuovisen tekemät kappaleet ovat hitikkään melodisia ja sanoitukset omaperäisiä. Kauniit ja viettelevät soi kuin vanha iskelmä. Maailma ilman diktaattoreita on silkkaa hippipsykedeliaa. Koko ihmeellinen keitos on toteutettu äärimmäisen taidokkaasti isolla kädellä vanhaa ja uutta tyylikkäästi yhdistellen.” (Antti Ervasti)

Desibeli.net ★★★★

”Uusi ryhmä hakee yhä ominta soundiaan ja laukausten seassa on kiistatta pari hutia, mutta onneksi onnistumisia on katraassa huomattavasti enemmän. Menneen rakkauden perään haikaileva Kyllä mäkin osaan antaa sulle anteeksi soi kuin Pulp parhaimmillaan, eli melankolisimmillaan, ja Rouva Huttunen avaruudessa julistaa jälleen tekijänsä suurta rakkautta varhaisen Bowien suuntaan. Kyynisempi kuulija saattaisi jopa heitellä näissä kohdin ilmoille aatosta, miksi kipaleita ei ole julkaistu The Saturnettesin nimissä, mutta on tässä sentään muukin muuttunut kuin silkka esiintymiskieli. Uusia uria avaa etenkin raskaammin rouhiva Maailma ilman diktaattoreita, jonka savuisessa stonerin ja popin yhteenliittymässä Black Sabbath tuntuu takovan The Beatlesin perintöä nokisilla vasaroillaan uusiksi.” (Mika Roth)

Man Made Lifestyle ★★★★

”Hyvinkin monipuolisia biisejä. Levyn kymmenen biisiä nivoutuu hienoksi musiikilliseksi tripiksi. Ekoilla kuunteluilla hämmästelee biisien monimuotoisuutta, lisäkuuntelukerroilla tekstit alkavat avautua. Tekstit ovatkin ehdottomasti tämän lätyn suola. Sanoituksissa on herkkyyttä, irvailua, huumoria ja kriittisyyttäkin. Tuovinen (itse herra laulaja) nousee sanoituksissaan lähelle suomalaista kärkikastia. En yhtään ihmettelisi, jos piakkoin muutkin laulajat hänen tekstejään käyttäisivät. Parasta huumoria ja kannanotto uskontoon löytyy biisistä Kyllä mäkin osaan antaa sulle anteeksi, jossa poloinen mies menettää tyttöystävänsä jeesukselle, jeesuksesta tulee suhteen kolmas pyörä.” (Gekko Paavilainen)